بررسی شرایط دما و رطوبت انواع قارچ ها و نحوه تامین آن

ساخت وبلاگ

در واقع غشاها و توده های مختلف وقتی در کنار یکدیگر قرار می گیرند، قارچ را تشکیل می دهند. این محصولات بدون هیچگونه بخش اضافی مانند ساقه، برگ و ریشه می باشند. پدیده رویش قارچ تحت شرایط مختلفی مانند دما، رطوبت، نور و مواد مغذی اتفاق می افتد. در بین موارد ذکر شده دما و رطوبت نقش مهمی در پرورش قارچ دارند، اما میزان این فاکتورها براساس نوع قارچ متفاوت می باشند. ما در این مقاله از مه اوران قصد داریم به بررسی شرایط دما و رطوبتی انواع قارچ ها و نحوه تامین آن در سالن پرورش قارچ بپردازیم. در نخستین بخش از این مقاله به معرفی انواع قارچ خواهیم پرداخت.

انواع قارچ های خوراکی

قارچ دکمه ای

قارچ صدفی

قارچ چینی یا والواریلا

قارچ هریسیوم یا یال شیر

قارچ مورال

قارچ کوپرینوس یا کلاه جوهری

قارچ اوریکولاریا یا قارچ وحشی

قارچ شیتاکه

قارچ دکمه ای

قارچ دکمه ای با نام علمی اگاریکوس یکی از محبوب ترین منابع غذایی در بین مردم می باشد؛ این قارچ در دو رنگ سفید و قهوه ای و به صورت کلاهکی در بالای قارچ، در بازار تولید و عرضه می شود و در غذاهایی مانند سوپ، فست فود، سالاد، ماکارونی و... به صورت سرخ شده، کبابی، بخارپز مورد طبخ و استفاده قرار می گیرد. از انجایی که تولید قارچ یکی از مشاغل بسیار حساس می باشد، شرایط پرورش و نگهداری خاصی به لحاظ دما و رطوبت دارد. برای اینکه بتوانید شغل پرورش قارچ را استارت بزنید باید دانش و مهارت خاص ان را کسب نمایید.

 

خواص غذایی قارچ دکمه ای

ویتامین B

ویتامینD

ویتامین K

جمله پتاسیم

فسفر

منیزیم

سلنیوم

فیبر

برای حفظ سلامتی پوست، استخوان‌ها، سیستم ایمنی بدن، حفظ سلامتی قلب، کاهش التهابات، بهبود گوارش، کاهش قند خون، کنترل وزن، افزایش انرژی بدن، مقابله با التهابات و بیماری‌های مزمن  بسیار مفید است.

 

قارچ صدفی

یکی از رایج ترین قارچ ها برای پرورش در سالن ها قارچ صدفی می باشد که دارای انواع غیرسمی می باشد. برخی از انواع قارچ های صدفی:

قارچ صدفی طلایی

قارچ صدفی دینگری

قارچ صدف درخت

قارچ شاه صدف

قارچ صدفی ابالون

قارچ سالمون

قارچ صدفی ترخون

قارچ درخت فلوریدا

این قارچ علاوه بر خواص غذایی خود دارای خواص درمانی و پزشکی نیز می باشد. این قارچ بیشتر در مناطق گرمسیری رشد می کند و روند رشد و تغذیه ان به قدری اسان است که حتی در طبیعت و در کنار درخت ها نیز رشد می کند. لازم به ذکر است یکی از دلایلی که این قارچ در کنار درخت رشد می کند، این است که از چیزهای در حال پوسیدن مانند پوست درخت تغذیه می کند و همچنین به دما و رطوبت خاصی برای رشد نیاز دارند که در ادامه به انها اشاره خواهد شد.

 

خواص غذایی قارچ صدفی

قارچ صدفی یک منبع مقوی و مغذی حاوی ویتامین هایی مانند ویتامین بی و دی، خواص غذایی متعددی می باشد. این قارچ حاوی ویتامین های گروه B ، ویتامین D ، پروتئین ، فیبر، منیزیم، آهن، فسفر و پتاسیم می باشد؛ نکته حائز اهمیت در قارچ این است که به دلیل وجود میزان کمی از کالری، می تواند به عنوان یکی از  اجزای اصلی غذاهای رژیمی به کار رود.

با توجه به این خواص غذایی، مصرف قارچ صدفی می تواند به حفظ سلامتی استخوان ها، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. همچنین مصرف این قارچ به تناسب وزن، کنترل قند خون و حفظ سلامت روده ها نیز کمک میکند.

 

قارچ چینی یا والواریلا

قارچ چینی برای اولین بار توسط چینی ها تولید و عرضه شد؛ این قارچ دارای کلاهکی تیره رنگ می باشد که جذابیت ظاهری این قارچ را چندین برابر کرده است. مکان رشد این قارچ بیشتر در کاه و کلش برنج و در مناطقی با اب و هوای معتدل و گرمسیری است (دما و رطوبت مورد نیاز برای رشد این قارچ در ادامه ذکر خواهد شد).

خواص غذایی قارچ چینی یا والواریلا

یک نوع قارچ گیاهخوار است که دارای خواص غذایی فراوانی می باشد. این نوع قارچ حاوی ویتامین های مختلفی از جمله ویتامین های B و D می باشد که برای حفظ سلامتی عمومی بدن بسیار مفید هستند.

همچنین، قارچ چینی حاوی مواد معدنی مهمی مانند مس، فسفر، سلنیم و پتاسیم است که بیماری های مزمن مانند دیابت، فشار خون بالا و اختلالات قلبی را کنترل می کنند.

این قارچ دارای مقادیر بالایی از پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان هاست که برای پیشگیری از بیماری های مختلف و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید می باشد.

 

قارچ هریسیوم یا یال شیر

قارچ هریسیوم یا یال شیر در کنار درخت های بلوط، افرا و صنوبر در جنگل های هیرکانی شمال ایران که دما و رطوبت خوبی دارند، رشد می کنند. شکل ظاهری خاص این قارچ باعث شده است که این قارچ را در سرتاسر دنیا با نام های مختلفی بشناسند که یکی از انها ریش سفید است؛ زیرا یال های این قارچ از بالا به سمت پایین حالت اویزان به خود دارند و به همین دلیل به این نام معروف هستند. این نوع قارچ به روش های مختلفی در پخت غذا به کار می روند، اما شایان ذکر است که این قارچ خواص درمانی بسیاری نیز دارد و یکی از قارچ هایی است که در داروهای گیاهی مورد استفاده می شود.

 

خواص غذایی و دارویی قارچ هریسیوم یا یال شیر

از خانواده‌ی هریسیومی ها است و دارای خواص غذایی بسیار زیادی می‌باشد:

پروتئین

فیبر

ویتامین ها(مانند ویتامین ب 12)

مواد معدنی (مانند آهن و پتاسیم)

آنتی اکسیدان

از فواید قارچ یال شیر می توان به بهبود شرایط و مشکلات اعصاب اشاره کرد. این قارچ باعث ترمیم سلول های مغزی شده و می تواند در جلوگیری از انواع بیماری های عصبی بسیار موثر باشد.

 

قارچ مورل

این قارچ یکی از قارچ هایی است که خواص خوراکی و درمانی بسیاری دارد. شکل ظاهری این نوع قارچ به شکل  قیف اسفنجی می باشد که کلاهک ان شباهت زیادی به لانه زنبور دارد. این قارچ بیشتر در خاک های قلیایی، دارای گچ و اهک در شهرهایی مانند همدان، مازندران، اذربایجان غربی و گلستان در فصل بهار رشد می کند. دما و رطوبت مورد نیاز برای رشد این قارچ باید در میزان خاصی باشد تا در هنگام کشت با مشکل روبرو نشوید.

نحوه تامین رطوبت و دما در سالن پرورش قارچ

برای تامین شرایط دمایی و رطوبتی مناسب برای قارچ‌ها، می‌توان از مواردی مانند استفاده از سیستم‌های تهویه، نظارت بر دما و رطوبت محیط، استفاده از سیستم‌های آبیاری خودکار و استفاده از سیستم‌های گرمایش و خنک کننده استفاده کرد.

یکی از روش هایی که می توان رطوبت و دما را در محیط پرورش قارچ تنظیم نمود، استفاده از دستگاه هایی است که بتوانند چنین نیازهایی را برای شما براورده کنند؛ برای مثال دستگاه رطوبت ساز می تواند نیاز رطوبتی محیط را براورده سازد و در عین حال دستگاه رطوبت سنج می تواند میزان رطوبت محیط را بسنجد و در صورت اشباع رطوبت در محیط، دستگاه رطوبت ساز خاموش کند. همچنین برای تنظیم دمای محیط می توانید از تهویه مناسب بدین منظور استفاده نمایید؛ در عین حال دماسنج به اندازه گیری دمای محیط کمک خواهد کرد. استفاده از این لوازم کاربردی در سالن پرورش قارچ از ملزومات شروع اینکار است؛ لذا برای خرید تجهیزات مورد نیاز خود برای کشت انواع قارچ می توانید به فروشگاه های انلاین مانند راوی کالا مراجعه نمایید. راوی کالا در تلاش است که با همکاری با برندهای برتر کیفیت و قیمت مناسب را برای شما به ارمغان اورد.

 

نویسندگی...
ما را در سایت نویسندگی دنبال می کنید

برچسب : دستگاه رطوبت ساز صنعتی,دستگاه رطوبت ساز خانگی,دستگاه رطوبت ساز,مه آوران , نویسنده : saeed saeed-jafari بازدید : 6 تاريخ : يکشنبه 10 تير 1403 ساعت: 19:19