نوروپاتی اعصاب محیطی

ساخت وبلاگ

نوروپاتی اعصاب محیطی یکی از شایع ترین اختلالات عصبی می باشد، که باعث ناتوانی افراد می شود. این مشکل به معنای بروز اختلال در رشته های عصبی موجود در بدن هست.

این عارضه عصبی، تأثیر قابل توجهی در مکانیسم سایر سیستم های بدن دارد. اگر علائمی همچون خارش، بی حسی، درد، سوزش یا درد های نامعقول داشتید، به یک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

در ادامه درباره این بیماری عصبی و علائم آن صحبت می شود، با ما همراه شوید.

نوروپاتی اعصاب محیطی چه نوع بیماری است؟

نوروپاتی اعصاب محیطی یک نوع بیماری عصبی است، که به علت آسیب یا اختلال در اعصاب محیطی رخ می ‌دهد. این عارضه به دلیل عوامل مختلفی از جمله؛ دیابت، عوامل عفونی، آسیب فیزیکی، بیماری ‌های التهابی، نقص تغذیه یا عوامل ژنتیک ایجاد شود.

این سری از مشکلات دارای علایمی مانند؛ درد، سوزش، سرماخوردگی، ضعف عضلات، احساس سوزش یا گزگزی، اختلالات حسی و حرکتی در ناحیه‌ های مختلف بدن هستند.

درمان این عارضه عصبی به نوع و شدن بیماری بستگی دارد. مدیریت علائم، تغییر در سبک زندگی، فیزیوتراپی، مصرف دارو ها جهت کنترل درد و سایر علائم و... تا حدودی سلامت فرد را تثبیت می کند. در موارد شدید تر تنها راه رهایی متقاضی از بند بیماری، جراحی می باشد.

 

علائم اصلی نوروپاتی اعصاب محیطی

نوروپاتی اعصاب محیطی، یکی از عوامل تضعیف کننده رشته های عصبی در بدن است. این مشکل، توازن بین سیستم های مختلف را از بین می برد. به طوری که فرد در انجام کار های روزمره خود نیز ناتوان خواهد بود. موارد زیر، علائم بروز این بیماری می باشد؛

  • درد: درد شدید، سوزش یا گزگزی در نواحی مختلف بدن نظیر؛ دست ‌ها، پا ها، پشت یا سایر نواحی از علائم اصلی این عارضه عصبی است.
  • احساس سرماخوردگی یا گرما: برخی متقاضیان، احساس سرماخوردگی یا گرما بیش از حد در نواحی مختلف بدن خواهند داشت.
  • احساس سوزش یا تحریک: احساس سوزش، تحریک یا احساس ناخوشایند در پوست از دیگر علائم نوروپاتی اعصاب محیطی به حساب می آید.
  • ضعف عضلات: این بیماری تاثیرات نامطلوبی بر عضلات و قدرت حرکتی فرد دارد.
  • اختلالات حسی: اختلالات در حس لمس، درد، حرارت یا حرکت نشانه‌ های در افراد با نوروپاتی شدید دیده می شود.
  • اختلالات حرکتی: مشکل در کنترل حرکت و تعادل در افراد مبتلا به این بیماری شایع است.

راه های درمان نوروپاتی اعصاب محیطی

با وجود پیشرفت در تکنولوژی های نوین، درمان نوروپاتی اعصاب محیطی مقدور است. درمان ‌های مختلفی برای کنترل علائم و بهبود وضعیت افراد مبتلا به این بیماری وجود دارد. از راهکار های موثر برای این بیماران عبارتند از؛

  1. مدیریت درد: استفاده از دارو های ضد درد و ضد التهابی به کنترل درد و سوزش مرتبط با نوروپاتی کمک می کند.
  2. تغییرات در سبک زندگی: تغییراتی مانند؛ تغذیه سالم، ورزش منظم، کنترل وزن و مدیریت استرس بهبود وضعیت این دسته از بیماران را تسریع می بخشد.
  3. فیزیوتراپی: جلسات فیزیوتراپی شامل؛ تمرینات تقویتی، تمرینات کششی و تکنیک‌ های تخصصی، بر روند بهبودی شما می افزاید.
  4. دارو ها: استفاده از دارو های ضد افسردگی، ضد تشنج، ضد التهابی، ضد درد و دارو های دیگر برای کنترل علائم نوروپاتی اعصاب محیطی توصیه می‌ شود.
  5. جراحی: در موارد شدید تر و مقاوم به درمان، جراحی برای تسهیل فشار بر اعصاب یا حذف بافت‌ های آسیب ‌دیده لازم است.
  6. درمان ‌های جایگزین: برخی از متقاضیان درمان ‌های جایگزین نظیر؛ آکوپانکچر، ماساژ، طب سوزنی، یا تراپی‌ های گیاهی را برای کنترل علائم عارضه انتخاب می کنند.

پیش از قدم برداشتن در مسیر بهبودی با پزشک مشورت کنید، تا برنامه درمانی مناسبی برای شما ترتیب ببیند. همچنین در این بهره می توانید آگاهی خود را نسبت به شیوه درمان خود بالا ببرید.

 

سخن آخر

نوروپاتی اعصاب محیطی، ضربه ناگواری به سیستم عصبی محیطی وارد می کند. این عارضه به نرون های اصلی آسیب می زند و به آن ها اجازه فعالیت نمی دهد.

کلینیک کازمدیک پروتز از مجموعه های پزشکی برتر در ایران است. با مراجعه به آن، راهی مطمئن برای گام برداشتن در مسیر بهبودی بردارید. کارشناسان این موسسه به صورت غیر حضوری نیز به مردم خدمات ارائه می دهند.

نویسندگی...
ما را در سایت نویسندگی دنبال می کنید

برچسب : پروتز پای هوشمند, پروتز های زیبایی,پروتز دست,پروتز پا,پروتز قطع سایم از مچ پا, نویسنده : saeed saeed-jafari بازدید : 16 تاريخ : پنجشنبه 24 خرداد 1403 ساعت: 19:16